Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in je webbrowser.
Nieuwsbrief Toonder Compagnie
Nummer 5, 2 maart 2017
Logo Tom Poes 75 Jaar
Dit is het vijfde nummer van de nieuwsbrief van de Toonder Compagnie. Het ‘Tom Poes 75 Jaar’, dat we het afgelopen jaar vierden, was een groot succes. In deze nieuwsbrief een overzicht van de activiteiten waarmee dit jubileumjaar de komende maanden wordt afgesloten. Plus weer enkele nieuwe uitgaven.

Finale expo in Rotterdam over 75 jaar Tom Poes

Op 11 maart 2017 opent de grote overzichtstentoonstelling ‘Tom Poes en heer Bommel, 75 jaar literaire lotgevallen’ in het nieuwe Rotterdamse museum voor het beeldverhaal Strips! Aan de hand van vele honderden originele tekeningen en publicaties wordt het leven van Nederlands meest geliefde stripfiguren verteld. De tentoonstelling is te bezichtigen van 11 maart tot 28 mei.

Lees meer >
Bij de tentoonstelling verschijnt een zéér rijk geïllustreerd begeleidend boekwerk van Rob van Eijck en Rob van der Nol: Tom Poes en heer Bommel, 75 jaar literaire lotgevallen. Naast een handelseditie brengt het museum een speciale, gelimiteerde editie uit voor iedereen die vriend wordt van het museum.

Bommel en Tom Poes op de Stripdagen Rijswijk

Aankomend weekend vinden in Rijswijk weer de Stripdagen plaats. Op dit stripfestival vindt u een ‘Toonder-eiland’ met Uitgeverij Cliché, Uitgeverij Panda, De Bommelzolder en de Marten Toonder Verzamelaarsclub en een expositie die zowel voor volwassenen als voor kinderen de Bommelstrip belicht. Zaterdag signeert Tim Artz bij de stand van Uitgeverij Cliché.
Daarnaast houdt Rob Barnhoorn zaterdag om 11:30 de lezing ‘Toonder vertaald’, over de vertalingen van de Bommelverhalen, waaronder zijn Spaanse versie van De Bovenbazen. Kom luisteren en hoor hoe mooi Toonders werk klinkt in het Fries, Gronings, Twents, Duits en Spaans!

Alles over de Toonder-activiteiten op het festival staat op de website van de Stripdagen.

Kom kijken >

Tom Poes eregast op ‘Strips op de Markt’ in Gouda

Op zondag 7 mei vindt in Gouda het jaarlijkse stripfestival Strips op de Markt plaats, met 80 kramen rondom het fraaie oude stadhuis. Ook hier speciale aandacht voor onze (inmiddels 76-jarige) jonge vriend. Er is een speciale Bommelbeurs, een Bommeltentoonstelling, de Bommeltekenaars Tim Artz en Henrieke Goorhuis signeren, er komt een Gouds stripbier met Bommel-etiket, enzovoort.

Lees meer >

Drie nieuwe delen in ‘de blauwe reeks’

Dit voorjaar verschijnen er bij de Bezige Bij weer drie nieuwe delen in de reeks ‘Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes’. De reeks nadert haar voltooiing: eind 2018 zullen alle 177 verhalen in 60 fraaie blauwe bandjes gebundeld zijn. De nieuwe titels zijn Bevend van woede, Ingrijpende gebeurtenissen en Dit schreeuwt om wraak, en bevatten weer een aantal onvergetelijke Bommelklassiekers zoals ‘De Wens-werkster’, ‘Horror de Ademloze’ en ‘De Giegelgak’.

Teken nu in op ‘De geschiedenis van de Toonder Studio’s’

Schrijver Jan-Willem de Vries is bezig met een monsterproject: het boekstaven van de geschiedenis van de Toonder Studio’s, het door Marten Toonder opgerichte en decennialang toonaangevende Nederlandse strip- en tekenfilmbedrijf. De nadruk ligt op de stripafdeling. Het resultaat gaat vanaf komend najaar verschijnen in een reeks van 18 tijdschriften met 2 bewaarbanden. Op heldere en chronologische wijze vertelt De Vries hoe het bedrijf zich kon ontwikkelen en hoe het die positie langzaam weer moest inleveren.
We maken kennis met belangrijke studiomedewerkers als Lo Hartog van Banda, Waling Dijkstra, Andries Brandt, Wim Lensen, Ben van ’t Klooster, Cees van de Weert, Piet Wijn, Fred Julsing, Jan van Haasteren en vele, vele anderen. Natuurlijk is er ook aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van de strips, al dan niet vergezeld van veel niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal.

Teken nu in >

Heruitgave ‘Tom Poes en het monster van de Hopvallei’

Op 1 april verschijnt een heruitgave van Tom Poes en het monster van de Hopvallei. Het is alweer het derde deel in de serie Tom Poes-ballonstripverhalen die uitgeverij Cliché uitbrengt. Het verhaal (oorspronkelijk verschenen in Donald Duck) is opnieuw ingekleurd door Petra Jongeneel en door Tim Artz voorzien van een nieuwe omslagtekening. Arts signeert het album op 1 april in het Rotterdamse museum Strips!

Lees meer en bestel >
Voor meer informatie raadpleeg onze website, of volg ons via Facebook of Twitter.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2016 Stichting Het Toonder Auteursrecht

Adresgegevens:
Toonder Compagnie BV
Donker Curtiusstraat 7-320
1051 JL Amsterdam
Telefoon: 020 7370658
www.toondercompagnie.nl
info@toondercompagnie.nl

Deze nieuwsbrief doorsturen naar iemand anders? Dat kan hier.
Men kan zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.
Wilt u onze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.


This email was sent to klaasdriebergen@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Toonder Compagnie BV · Donker Curtiusstraat 7-320 · Amsterdam, Nh 1051 JL · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp