Copy
Nyhetsbrev 2016-06-29
Ser mailen rar ut? Klikk her
D: Hvorfor skal du bry deg om farger?
Det er ingen tvil om at riktig fargebruk styrker et produkts visjon og formål på samme måte som feil fargebruk kan svekke det. 80% av det mennesket sanser er visuelt, det ser farge før form og bruker utrolige 1/10 sekund på å gjøre seg et førsteinntrykk. I tillegg til dette er mennesket, i særlig grad, preget av omgivelsene og fargene det omgir seg med. Folk flest har de samme assosiasjonene og adferdsendringer knyttet til de samme fargene. Det finnes derfor, langt på vei, fasitsvar på hvordan vi responderer på farger.

I de forskjellige fagmiljøene ser vi nå at interessen for fargers effekt og bruk øker. En god fargepalett kan fremheve en bygnings kvaliteter og egenart i en ellers fargeløs bygningsmasse. Fargepaletten påvirker brukerens adferd. Fargestrategien kan gjøre bygget og rommene mer effektive og målrettet, samtidig som de får en sterkere visuell identitet. Det samme gjelder et antrekk, en bil eller et hvilket som helst produkt.

I katastrofefilmer er fremtiden ofte skildret i en dyster gråskala. Fargenens symbolbruk er tydelig - de slemme og det onde er ofte sorte i. I hverdagsspråket referer vi til "en sort dag". Våre følelser for farger er sterke og berører vår underbevissthet og faktisk urmennesket i oss. Det er ikke mer enn 15 små år av homo sapiens 250 000 år lange historie vi har levd med så lite farger vi gjør i dag. Vi har rett og slett aldri vært lenger unna vårt naturlige habitat.

I dette nyhetsbrevet vil fargebruk og fargetrender diskuteres, hovedsaklig i (men selvfølgelig ikke begrenset til) tre sjangere; interiør, mote og arkitektur. 

God lesning!


Dagny Fargestudio utvikler fargepaletter- og konsepter. Studioet kan utvikle paletter til spesifikke prosjekter eller utarbeide fargestrategier for eksempelvis en kolleksjon, et byggefelt, en produktserie eller en bedrift.
 
Dagny Fargestudio tilbyr også foredrag, kurs og farge- og trendforecasting.

/Dagny


mail@dagnyfargestudio.no
dagnyfargestudio.no
 
D: Arkitektur
Farger i moderne arkitektur er en sjeldenhet, og effekten dette har på moderne byutvikling er dramatisk. Klarastaden, et forslag tegnet ut av Anders Berensson Architects, for å møte Stockholms befolkningsvekst, er interessant av flere årsaker; Det åpenbare er fargepaletten. Den er intrikat, rik og inspirert av de vakre fargene Stockholm allerede er kjent for. Her møter ny tid gammel tid på en fin måte, og bygningene er varierte i sin sammensetning. I kombinasjon med god fargebruk skapes et vennlig og positivt byrom.
 
D: Kurs farger og rom
En sterk fargepalett kan sette prikken over i'en på et bygg, et interiør, en møbelkolleksjon eller et plagg. Funksjonelle farger er et undervurdert virkemiddel og en viktig del av funksjonelle produkter. Dagny Fargestudio tilbyr skreddersydde kurs for bedrifter og kurs åpne for påmelding denne høsten. Hovedfokuset i kurset, er å øke kompetanse og selvsikkerhet rundt fargebruk. Kurset er egnet for arkitekter, interiørarkitekter og interiørdesignere. For mer informasjon, klikk HER, eller send en e-post til kurs@dagnyfargestudio.no 
 
D: Mote
Friheten motebransjen krever, bør være av inspirasjon for både innredere og arkitekter som opererer innenfor vesentlig strammere regelverk.
 Gucci har vært på alles lepper i flere sesonger, og er for tiden et av de mest innflytelsesrike motehusene. Fargebruken er eklektisk og kompleks, og stilen stemplet som "granny chic", men ikke med ironisk eller negativ konnotasjon. Alessandro MicheleGuccis kreative leder, hylles for sin evne til å ta det gamle og gjøre det nytt. Han tilfører lekenhet og bryter det som finnes av regler. Ikke det at moten har hatt mye regler tidligere, men de senere årene har det stramme og rene gjerne hatt høyere status. Bilde fra merkets samarbeid med Net-a-porter
 
D: Interiør
Kaffebrenneriet har gitt sin filial i Markveien på Grünerløkka i Oslo en etterlengtet oppussing. Mer enn tidligere har de her jobbet frem en sterkere identitet, i en bransje som kjennetegnes av hvite t-banefliser, metallstoler og sorte tavler. Det er en interessant fargebruk - gult er fargen flest misliker, men dette fungerer. Kombinasjonen gult, nyanser av brunt og messing skaper en sofistikert og lun atmosfære og er velegnet for spiseplasser. 
D: Interiør
Under møbelmessen i Milano i april, var det ikke produsentenes nyheter som toppet instagramfeedene og hashtaggene, det var Villa Necchi - en fantastisk villa bygget i 1935, som for mange er kjent som huset fra den fantastiske filmen I Am Love. Er det slik at det historiske nå inspirerer mer enn det samtidige? På mange måter er Villa Necchi et eksempel på utsøkt arkitektur, unik materialbruk og interessant fargebruk. Når vi ser bakover vi finner de mest komplekse og raffinerte fargekombinasjonene. De tre siste sesongenes bevegelse mot komplekse fargekombinasjoner, viser

Epokeskiftet vi er på vei inn i, viser allerede tendensen, og vi har de siste tre sesongene sett betraktelig mer komplekse fargekombinasjoner både i prosjekter og på messer. 
D: Fargetrender
Vi beveger oss med stormskritt inn i en ny sesong. Sommeren står for døren, men høsten har kommet for lengst. Det er egentlig jul. Eller 2017. Fargetrender er både viktige og uviktige. Viktige fordi det gir konkurransefortrinn å vite hvilke retning markedet beveger seg, og uviktige, og kanskje aller mest uinteressante, dersom de blir fulgt slavisk. Utviklingen av hvilke farger som markerer seg, og hvorfor de gjør det, gir økt forståelse for hvordan fargeepoken vi er på vei inn i vil utvikle seg. Epoken følger et gitt spor, og det gjelder å henge med på lasset. 
D: Fargerapport fra møbelmessen i Milano 2016
En uformell og uhøytidelig fjernrapport av de mest interessante fargene fra møbelmessen i Milano. Fargetrender beveger seg sakte og forutsigbart, og det er fint å se at utviklingen går i retningen man forventer – og selv om du ikke reiser til Milano, kommer faktisk (deler av) Milano til deg.. Bildet viser utstillingen til danske File Under Pop, som også er enda en av de spennende merkevarene norske Jotun samarbeider med om dagen. For å lese hele fjernrapporten fra messen, klikk HER.
D: Oslo Design Fair - Togetherness

Høstens tema for Norges største møteplass for design- og interiørbransjen er Togetherness. Og hva er egentlig det? Vel, det skal vi få svar på i løpet av messens fire dager, med åpning 1.september. Dagny Fargestudio har sammen med Andreas Engesvik, Oslo, på oppdrag fra Oslo Design Fair, utviklet det faglige programmet, og vil også holde foredrag om nettopp farger som fremmer Togetherness og sosialt samvær:

Sosiale farger
Fokuset på farger er større enn på mange år. I dette foredraget forteller Dagny om hvordan vi kan bruke farger for å legge til rette for samhold, fellesskap og de nære møtene. I tillegg tar vi et dypdykk i de mest spennende fargene høst/vinter 2016/2017.

Tidspunkter:
- fredag 2.september kl 1330
- søndag 4.september kl 1330.
© Dagny Fargestudio All rights reserved.

Følg oss på dagnyfargestudio.no

Dette er et nyhetsbrev fra Dagny Fargestudio.

Kjenner du noen som burde få dette nyhetsbrev, send kontaktinfo til,
 info@dagnyfargestudio.no
Ønsker du ikke å få dette nyhetsbrevet, klikk her

Legg til Dagny Fargestudio i addresseboka
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dagny Fargestudio · Peder Holters vei 37 C · OSLO, Norge 1168 · Norway

Email Marketing Powered by MailChimp