Copy
PRESSRELEASE
View this email in your browser
AYAYAY MUSIC MANAGEMENT PRESENTERAR

Robert 'Robi' Svärd på Sverigeturné!

 
Efter ett oerhört spännande och händelserikt år är Robert ”Robi” Svärd åter tillbaka på Sverigeturné. Han är även nominerad i två kategorier på Folk & Världsmusik-galan 2017: "Årets artist" & "Årets utgåva", samt är shortlisted och nominerad som Best Artist på Songlines UK Music Awards 2017! 

Lyssna på albumet här 

Turnéplan mars-april 2017, Sverige 

18 mars - Folk- och Världsmusikgalan - Dunkers hus – Helsingborg.
Biljetter: Folkgalan
29 mars – Västerås konserthus – Västerås
Biljetter: Ticketmaster 
30 mars – Göteborgs konserthus – Göteborg
Biljetter: Konserthuset
31 mars – Viktoriateatern – Malmö
Biljetter: Viktoriateatern
1 april – Delight Studios - Stockholm/Nacka
Biljetter: Delight Studios

Robert Svärd - Live på Göteborgs Konserthus, Stenhammarsalen

“Si quieres yo te meto la letra y los coros Robi!?”

(“Jag kan lägga vers och kör om du vill Robi!?”)

 
Dessa numera odödliga rader skrevs av ingen mindre än Alfredo Tejada - en av de stora rösterna i flamencovärlden - i kommentarsfältet under en video med en av den svenske flamencogitarristen Robi´s kompositioner som han delat på Facebook.
Det här mötet blev även början på vad som närmast kan beskrivas som en askungesaga, för om sanningen ska fram är det ytterst sällan en ickespansk flamencoartist lyckas lämna ett så stort avtryck internationellt som Robert “Robi” Svärd har gjort. Det faktum att självaste BBC bestämde sig för att resa till Sverige för att ta reda på hur hans nästan osannolika odyssé från doldis till “snackis” i flamencovärlden egentligen gått till ger en vink om hur ovanligt det faktiskt är.

Den 15 april 2016 släpptes den svenske gitarristen Robert “Robi” Svärds debutalbum “Pa`ki Pa´ka”av tyska skivbolaget Asphalt Tango Records. Skivan spelades in i Granada och medverkar gör bland andra två av flamencovärldens storheter; sångaren Alfredo Tejada och slagverkaren Miguel “El Cheyenne”.
Att Robi alltid varit en mycket omtyckt och en synnerligen begåvad gitarrist och musiker har aldrig någon tvivlat på, och därför är det kanske inte heller så konstigt att denna skiva har varit mycket efterlängtad av Robi´s följare och fanskara.
De översvallande reaktionerna från etablissemanget och omvärlden däremot, var INGEN beredd på, och den bejublade och slutsålda releasekonserten på Göteborgs Konserthus blev startskottet till ett mycket händelserikt 2016.

Albumet har rört om rejält i den spanska och internationella flamencogrytan och fått många mycket fina recensioner och hyllningar från världens alla hörn, bl.a från USA, Storbritannien, Kanada, Japan, Australien, Sydafrika, Tyskland, Sverige, Italien, Frankrike, Finland, Argentina, Mexico och inte minst självaste Spanien. Man har bl.a konstaterat att Robi har lyckats på ett mycket originellt, smart och vackert sätt att förmedla sina musikaliska idéer, samtidigt som han håller sig innanför flamencons traditionella, relativt strikta ramar. Albumet har spelats flitigt i dessa länders radiostationer och kanske är kronan på verket ändå att den spelats på RTVe (Spanska nationalradion) i ett av de allra “heligaste” flamencoprogrammen.
I juni 2016 utnämndes Pa´ki Pa’ka till ett av 10 “Top of the world” album av Songlines Magazine UK, vilket efterföljdes av en enorm flodvåg av intresse och nyfikenhet från omvärlden. En våg som fortfarande är i rullning och som sedermera även resulterat i en betydelsefull nominering i kategorin “Best Artist 2016” på Songlines UK Music Awards 2017.
Tack vare albumet och all uppmärksamhet kring Robi, förärades han även med att få delta i projektet “La guitarra vuela” (gitarren flyger), ett pågående projekt som sponsras av flygbolaget Iberia och spanska staten, där “La Maestro”, den sista gitarren som byggdes åt mästaren Paco de Lucia, är på världsturné, och där speciellt “utvalda” gitarrister ombeds att spela på detta ovärderliga instrument som en hyllning till Paco. 
Under Uppsala Gitarrfestival 2016 var det Robi´s tur, och han är hittills den enda ickespanska gitarrist i Europa som har tilldelats denna ära.

Som pricken över i:et, och som en nästan perfekt regisserad avslutning på ett som Robi själv uttrycker det, “galet” 2016 bjuds han in (som en av de ytterst få ickespanska gitarrister) till det prestigefyllda “Laboratório de la Guitarra Flamenca”(Flamencogitarrlaboratoriet) i Bochum, Tyskland för att ge en slutsåld mycket uppskattad konsert.

Något som Robi´s, vid det här laget välfyllda inbox vittnar om och som han får höra allt oftare numer är att han är en stor inspirationskälla och en ambassadör, inte bara för Sverige utan även för många andra flamencoartister som vuxit upp och som verkar utanför Spanien, då han tydligt har visat att flamenco är något som är tillgängligt för alla, oavsett geografisk hemvist.

På frågan om hur Robi ser på att vara en inspirationskälla för många svarar han:
- “Att få inspirera någon annan är det absolut finaste man kan få göra, och att bli kallad inspiratör är den största komplimang man någonsin kan få som artist”
Robert 'Robi' Svärd on tour in sweden - spring 2017
Robert 'Robi' Svärd on tour march/april 2017
Ayayay Music Management Facebook page
Robert Svärd on Spotify
Ayayay Music Management official website
E-mail us

Kontakt 

Torbjörn Eliassoninfo@ayayay.se | +46 733 993034


This email was sent to aludd13@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ayayay Music Management · ... · Göteborg 41400 · Sweden

Email Marketing Powered by MailChimp