Copy
Fotografencollectief Brandpunt 23
kwartaal nieuwsbrief
View this email in your browser

nieuwsbrief april 2017Editoriaal
Wij hebben het voorbije trimester weer hard gewerkt, in de eerste plaats rond de vraag of de kerken in het Antwerpse nu vol of leeg zijn, en met de voorbereiding voor ons twintigjarig bestaan.

Sommige dagbladen pakken uit met paginagrote artikelen over het gebruik van de katholieke kerken door andere christelijke geloofsgemeenschappen. Brandpunt 23 werkt daarrond al meer dan een jaar en op onze website kan je reeds meer dan vijftien reportages daarover vinden. We waren dus eerst. Honderden foto’s hebben we genomen en we kunnen deze ter beschikking stellen van geïnteresseerde dagbladen, magazines of verenigingen. We hebben ook expertise opgedaan en tal van personen uit die diverse geloofsgemeenschappen ontmoet. Ook die kennis willen we delen. 

Brandpunt 23 telt nu 24 leden die actief geïnteresseerd zijn in het vastleggen van het sociaal-maatschappelijke leven in de verschillende wijken met een kern van een tiental goede fotografen, die op alle tijdstippen kunnen ingezet worden. Die fotografen kennen het klappen van de zweep om technisch goede foto’s af te leveren. Vooraleer foto’s af te leveren of in het archief op te nemen, worden ze eerst besproken op de maandelijkse vergaderingen van het collectief.

Volgend jaar bestaan we twintig jaar. We zijn reeds aan het brainstormen om daar de nodige ruchtbaarheid aan te geven. Tien jaar geleden organiseerden we in het ontmoetingscentrum van Sint-Andries Antwerpen een tentoonstelling en een colloquium rond sociale fotografie, dat meer dan honderd belangstellenden trok. Vijf jaar geleden stelden we ons fotoboek “15 jaar straatfotografie” voor in “De Zwarte Panter” en ook hier was de kapel zeer goed gevuld. We streven ernaar om ook van onze twintigste verjaardag iets speciaals te maken. Daarover later meer.Juul Sels
Voorzitter
De laatste maanden hebben onze fotografen weer rondgestruind in Antwerpen en zagen resten van de wereldoorlogen, sportevenementen, straatfeesten, religies, en zo veel meer. Hieronder een greep uit het resultaat .... en nog meer te zien op onze website http://www.brandpunt23.com

Uit de oude doos


Tien jaar geleden was de zigeunerbedevaart van Banneux met stip op onze agenda aangeduid. Al de toenmalige leden waren present op dit gebeuren, waarover we verschillende jaren rapporteerden. Het was een paradijs voor sociale fotografen : het religieuze in de grote basiliek, de drukte op de kampeerplaatsen met de tientallen houtvuren, waarop de schapen gebraden werden en vooral ook het internationaal karakter sprak ons aan. Misschien pikken we de draad opnieuw op.
 

Kom een kijkje nemen op onze website www.brandpunt23.com en contacteer ons voor meer informatie. 
Wij zijn bereikbaar via telefoon 03 294 6971 – mobiel 0497 702 199 of
e-mail: mail.brandpunt23@gmail.com.
alle foto's : credit : fotografencollectief Brandpunt 23. All rights reserved.
Niets uit deze nieuwsbrief mag worden overgenomen zonder de uitdrukkelijke toestemming van het fotografencollectief Brandpunt 23 vzw.

Ons postadres is:
Lange Ridderstraat 12 te 2000 Antwerpen

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fotografencollectief Brandpunt 23 vzw · Lange Ridderstraat 12 · Antwerp 2000 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp